Jure Pišek

JURE PIŠEK

KLASIČNA KITARA, ELEKTRIČNA IN AKUSTIČNA KITARA, BAS KITARA

Jure Pišek (rojen leta 1999 na Ptuju) prihaja iz mlajše generacije uspešnih ptujskih glasbenikov in se do zdaj lahko pohvali s številnimi koncerti, tekmovanji, seminarji in šolanjem pri različnih pedagogih. Že od nekdaj ga veseli tudi poučevanje kitare, ki se ga je uspešno lotil pred dvema letoma  v glasbeni šoli INSTRUMENTAL.KO.

Jure je z igranjem kitare pričel pri osmih letih, najprej pri mentorju Marku Korošcu v društvu Arsana. Kasneje se je vpisal v Glasbeno šolo Karol Pahor Ptuj in pri profesorici Tadeji Belšak uspešno končal šest letnikov klasične kitare.

Ob igranju klasične glasbe in številnih nastopih v glasbeni šoli je znova nadaljeval učenje kitare pri Marku Korošcu, tokrat s študijem električne kitare in glasbenih stilov, kot so blues, rock, pop in jazz. Udeležil se je več delavnic in seminarjev pri priznanih slovenskih glasbenikih in pedagogih. Že v osnovnošolskih letih je sodeloval v več glasbenih zasedbah in prav v tem času skupaj s prijatelji ustanovil skupino Infected, ki zelo uspešno deluje še danes. Z omenjeno skupino je imel številne koncerte v klubih in festivalih po vsej Sloveniji, pohvali se lahko tudi s številnimi nagradami, ki jih je skupaj z Infected prejel na različnih tekmovanjih (Droogstock, Battle of bands, Festival Vizije, Špilliga).

Jure je med drugim član mladega ptujskega jazz tria z imenom All around jazzy trio, s katerim je nedavno nastopil na festivalih Lent in Arsana.