Bas kitara

Bas kitara

Obstaja možnost individualnega ali skupinskega pouka. Skupine se oblikujejo po dogovoru z mentorjem glede na starost in predznanje učenca na začetku ali med šolskim letom. Začetnikom pomagamo in svetujemo tudi pri nakupu instrumenta.

Program je namenjen tistim, ki želijo spoznati glasbene zvrsti, kot so pop, rock, blues, funk, metal, soul, jazz, zabavna in narodnozabavna glasba itd.
Bas kitara je nepogrešljiv instrument v vsaki popularni glasbeni zasedbi, povpraševanje po basistih pa kar veliko. V glasbeni šoli INSTRUMENTAL.KO vas naučimo osnove tega instrumenta (drža, postavitev rok, spoznavanje osnovnih tonov na vratu bas kitare, različne tehnike igranja, igranje lažjih uporabnih lestvic, spremljav, skladb itd.). Skladbe, ki jih kasneje uporabimo v praksi na nastopih, izberemo skupaj na podlagi trenutnega znanja, poznavanja skladb in želja učencev.

V nadaljevanju učnega procesa se posvetimo zahtevnejšim tehnikam (slap, arpeggios, bas solos, improvizacija in razvijanje hitrosti itd.) in glasbenim stilom (funk, soul, jazz itd.) v povezavi z glasbeno teorijo. Posameznika vključimo v glasbene skupine – bende, kjer pridobi funkcionalno znanje in prakso, kamor sodijo obnašanje na odru, postavitev in uporaba opreme (efekti, ojačevalci, mikrofoni, mešalna miza …), sodelovanje – komunikacija z ostalimi člani benda, odpravljanje treme in čim boljši nastop glede na trenutno pripravljenost glasbenika in benda.

© Instrumental.ko 2023