Električna in akustična kitara

Električna in akustična kitara

Pouk je lahko individualni ali skupinski. Skupine se oblikujejo po dogovoru z mentorjem glede na starost in predznanje učenca ob začetku leta ali med šolskim letom. Začetnikom pomagamo in svetujemo pri nakupu kitare, obstaja pa tudi možnost izposoje osnovnega pribora (kitara, torba).

Program je namenjen tistim, ki se želijo seznaniti z glasbenimi zvrstmi, kot so pop, rock, metal, blues, funk, soul, jazz, country itd.

Začetno znanje, ki vam ga posredujemo, zajema postavitev in držo obeh rok, osnovne značilnosti instrumenta in njegovo zgodovino, igranje preprostih vaj, uporabnih lestvic (pentatonika, blues …), akordov (dur, mol, septakord …) ter skladb, ki jih izberemo skupaj na podlagi trenutnega znanja, poznavanja skladb in želja učencev.

V nadaljevanju se posvetimo različnim kitarskim tehnikam, zahtevnejšim lestvicam, akordičnim spremljavam, kitarskim solom in improvizaciji, hkrati pa posameznika vključimo v glasbene skupine – bende, kjer pridobi funkcionalno znanje in prakso, kamor sodijo obnašanje na odru, postavitev in uporaba opreme (efekti, ojačevalci, mikrofoni, mešalna miza …), sodelovanje – komunikacija z ostalimi člani benda, odpravljanje treme in čim boljši nastop glede na trenutno pripravljenost glasbenika in benda.

© Instrumental.ko 2024