Gregor Nestorov

GREGOR NESTOROV

BOBNI IN TOLKALA – CAJON

Priznan slovenski bobnar in tolkalist je nase prvič opozoril leta 2008, ko je postal državni prvak v tolkalih. Za tem je prejel številne nagrade na mednarodnih tekmovanjih po Evropi, eden njegovih največjih uspehov pa je uvrstitev v finale tekmovanja Evrovizijski mladi glasbeniki, kamor se je uvrstil kot najmlajši glasbenik v zgodovini tekmovanja.

Po končani nižji glasbeni šoli, kjer je igral tolkala in klavir, je svoje znanje nabiral na številnih seminarjih doma in na tujem, kjer je imel priložnost zaigrati z nekaterimi svetovno priznanimi glasbeniki (Devon Taylor, Daniel Sadownick, Nebojša Jovan Živković, Katarzyna Mycka …).

V svoji dosedanji karieri se lahko pohvali z več kot 1500 koncerti. Sodeluje s številnimi priznanimi glasbeniki in glasbenimi skupinami, kot je Siddharta, s katero je posnel tudi CD in DVD ob obletnici koncerta na stadionu za Bežigradom, igral je tudi s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, z Josipo Lisac, s Tinkaro Kovač, z Otom Pestnerjem, Nušo Derenda in drugimi.

Zadnje čase deluje predvsem kot studijski bobnar za različne založniške hiše doma in na tujem.

© Instrumental.ko 2024