Marko Korošec

MARKO KOROŠEC

KLASIČNA KITARA, ELEKTRIČNA IN AKUSTIČNA KITARA, BAS KITARA, GLASBENE SKUPINE (BENDI), MALA GLASBENA ŠOLA (PRIPRAVNICA ZA NAJMLAJŠE)

Marko Korošec že skoraj dve dekadi redno deluje med Ptujem in Ljubljano, kjer poučuje kitaro na Srednji vzgojiteljski šoli, gimnaziji in umetniški gimnaziji Ljubljana (program predšolska vzgoja in umetniška gimnazija – dramsko-gledališka smer). Kot pedagog je v preteklosti poučeval in pridobival izkušnje v raznih glasbenih institucijah (Glasbena šola Grosuplje, Glasbena šola Rogaška Slatina, Glasbena šola Karol Pahor Ptuj, Glasbena matica Maribor, Glasbena šola Nocturno, Društvo Arsana Ptuj, CID Ptuj in Poletna šola glasbenih skupin v organizaciji CID Ptuj in glasbene šole Karol Pahor Ptuj – vodja in mentor projekta).

Je avtor številnih glasbenih projektov, v sklopu katerih je napisal in posnel glasbo za različne glasbene zasedbe, plesne in gledališke predstave, glasbo za otroke, dokumentarne filme itd. Nastopal je v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Avstriji, Italiji, Franciji, Turčiji ter v ZDA. Sodeloval je s številnimi mednarodno priznanimi glasbeniki in z drugimi kulturnimi ustvarjalci (Stefan Milenković, Karen Asatrian, Lela Kaplowitz, Bajsa Arifovska, Vasko Atanasovski, Goran Bojčevski, Ratko Divjak, Nuška Drašček, Irena Yebuah Tiran, Boštjan Gombač, Marko Hatlak, Igor Matkovič, Igor Leonardi, Primož Fleischman, Nino Mureškič, Tadej Košir, Borut Zagoranski, Zvjezdan Ružić, Domen Valič, Gojmir Lešnjak-Gojc, Zdenko Kodrič, Boris Jurjaševič, Brane Rončel, Peter Srpčič itd.).

Marko se je odločil za igranje kitare in končal nižjo glasbeno šolo v Glasbeni šoli Karol Pahor Ptuj. Srednjo šolo je obiskoval v Srednji glasbeni in baletni šoli v Ljubljani (oddelek za jazz kitaro), študiral pa je na glasbenem oddelku Pedagoške fakultete v Mariboru in z odliko diplomiral iz klasične kitare pri prof. Žarku Ignjatoviću. Po končanem študiju v Mariboru je opravil sprejemne izpite v Avstriji na celovškem glasbenem konservatoriju, kjer je prav tako diplomiral iz jazz kitare pri profesorju Agostinu di Giorgu.

Dodatno se je izobraževal doma in v tujini, kjer se je ob igranju kitare poglobil še v študij ouda – arabske lutnje (raziskovalna potovanja v Sirijo, Turčijo in Maroko), kontrabasa in bas kitare, hkrati pa se izpopolnjeval pri več domačih mentorjih za tolkala in klavir.

© Instrumental.ko 2024