lucie dajcar

LUCIE DAJČAR

VIOLINA, KLJUNASTA FLAVTA, MALA GLASBENA ŠOLA (PRIPRAVNICA ZA NAJMLAJŠE), ORRFOVA SKUPINA

This image has an empty alt attribute; its file name is Lucie-Dajčar_violina-1024x683.jpg

Nova mentorica glasbene šole Instrumental.ko, ki ima številne izkušnje na področju otroške glasbene pedagogike, prihaja s Češke, natančneje iz Prage. V Slovenijo jo je pred leti pripeljala ljubezen; trenutno z družino živi v Mariboru, kjer kot vsestranska glasbenica sodeluje v različnih glasbenih projektih.

V Pragi je po končanih enajstih letih glasbene šole iz klasične violine nadaljevala študij na Karlovi univerzi na področju glasbene pedagogike. Izobraževala se je na številnih mednarodnih seminarjih za učitelje glasbene vzgoje in Orffove metode. Dodatno se je izobraževala iz jazz violine na poletnih delavnicah v Frýdlantu na Češkem in pri mednarodno priznanem mojstru Timu Kliphuisu na Nizozemskem.

V Pragi je delovala v nekaterih zasebnih šolah kot učiteljica violine in kljunaste flavte. Sodelovala je s Praškim simfoničnim orkestrom FOK in s Češkim muzejem glasbe kot lektorica programov in delavnic za otroke. Že deset let vodi poletne glasbene delavnice za družine v Janovu na Češkem. Poučevala je tudi v Salzburgu v Avstriji in v Pirni v Nemčiji.

Igrala je v praškem študentskem orkestru, vodila amatersko glasbeno gledališče Hlad v Pragi, glasbeno spremljala gledališko improvizacijsko skupino Improvize in druge plesno-gledališke predstave. Igrala je v eni prvih praških novodobnih gypsy-swing skupin Echoes de Belleville.

“Moj glavni cilj je otroke navdušiti za muziciranje, jih seznaniti z različnimi glasbili in jim pokazati, da je glasba lahko pot, na kateri skupaj doživijo veliko veselja, zanimivih srečanj in komunikacije z drugimi,” poudarja mentorica Lucie Dajčar.

© Instrumental.ko 2024